Steunzolen

De voeten zijn de fundamenten van ons lichaam.

Als de fundering van een huis niet goed is, zal dit vroeg of laat gaan scheefzakken. Hetzelfde gebeurt eigenlijk met ons lichaam wanneer de basis, onze voeten dus, het laat afweten. Alleen zullen wij niet snel gaan scheefzakken, maar telkens een balans proberen te vinden. Dit heet compensatie. Als een deel van ons lichaam het laat afweten, zullen andere delen dit euvel proberen op te vangen om terug die balans te vinden. Het spreekt voor zich dat die compensatie dikwijls een overbelasting of pijnen met zich meebrengt. Deze klachten komen voornamelijk voor ter hoogte van voeten, enkels, knieën en de heupen

Orthopedische steunzolen

Het doel van steunzolen is het verbeteren van onze houding en looppatroon. Dit door er voor te zorgen dat onze basis zo optimaal mogelijk wordt, waardoor ons lichaam zo min mogelijk moet gaan compenseren. Het gevolg hiervan is dat de spieren en gewrichten op een zo’n natuurlijk mogelijke manier worden belast en niet overbelast.

Sportzolen

Aangezien dat tijdens het sporten de krachten die inwerken op ons lichaam groter zijn, is het ook logisch dat hier rekening wordt mee gehouden voor het vervaardigen van deze specifieke zolen.

ORTHO-MOVE vervaardigt zowel steunzolen als sportzolen.